Make-up

It's a match

Vind stap voor stap de foundation die bij u past.

Aan de basis van een geslaagde make-uplook ligt een mooie, egale teint, met fijne poriën, een effen uitstraling en een prachtige gloed. Helaas vertoont onze huid van nature toch vaak enkele vlekjes, oneffenheden en rond de ogen meestal ook nog wat blauwige kleuraccenten. Met de juiste techniek en make-up tovert u die perfecte teint echter in een handomdraai tevoorschijn.

Welke textuur wil ik?

Zeer natuurlijk of perfect dekkend? Extra mat of met een stralende gloed? Vloeibaar, crème of in poedervorm? Elke vrouw heeft zo haar persoonlijke voorkeuren en specifieke probleemzones die ze graag wil verbloemen. Bij een zeer droge huid kunt u producten in poedervorm beter vermijden. En heeft u een vette huid, kies dan liever niet voor make-up met een romige crèmetextuur. De perfecte make-up versmelt als het ware met de huid, voelt aangenaam aan en ziet er in geen geval uit als een masker.

Welke tint past bij mij?

Het is belangrijk dat u een nieuwe make-uptint test op een schone huid, zonder make-up. Tenslotte moet de make-up perfect bij uw huid en niet bij de al aangebrachte make-up passen. Omdat het vaak de kleinste nuances zijn die de doorslag geven, adviseren we drie licht van elkaar verschillende tinten uit te zoeken die goed bij uw huid lijken te passen. Breng ze vervolgens naast elkaar aan op de huid om te bepalen welke tint de perfecte match is. Tip: foundation test u het beste op de huid van de hals. Als de make-up met uw natuurlijke huidskleur versmelt, heeft u de juiste tint gevonden.


Kwast, spons of vingers?

Ook de keuze van de juiste tool voor het aanbrengen van uw foundation is relevant. De vingers geven hun warmte af aan het product, zodat het zich gemakkelijker laat blenden. Wat de keuze tussen kwast of spons betreft, is het maar net wat u zelf het fijnst vindt. Hoe compacter het materiaal van de tool, hoe meer kleur deze zal afgeven. Verder kan de mate van dekking worden genuanceerd door de tool vochtig te maken. Zo bereikt u een lichtere en transparantere finish. Een kwast geeft meer dekking. Met een sponsje kan de foundation subtieler en egaler worden aangebracht. Vooral wie van zichzelf al een mooie, effen huid heeft, bereikt hiermee de perfecte ‘no make-up’-look.

Hoe breng ik de make-up aan?

Voordat u de foundation aanbrengt, is het belangrijk het gezicht eerst goed te reinigen en te verzorgen met een hydraterende crème. Laat deze enkele minuten intrekken. Gebruik vervolgens een concealer om donkere kringen onder de ogen en eventuele onzuiverheden te camoufleren, en blend goed. Breng dan de foundation aan en werk deze vanuit het midden in de huid. Vergeet daarbij niet de overgangen naar hals en haarlijn goed te vervagen, om onflatterende randen te voorkomen. Fixeer en matteer het geheel tot slot met een transparante poeder. Et voilà!

Vind op basis van uw huidtype en de gewenste textuur, dekking en kleur het passende make-upproduct van La Biosthétique voor een mooie, egale teint:

Beauty Base vs. Glow Base

De matterende of glanzende make-upprimer. Zodat uw make-up nog beter blijft zitten.

Perfect voor: een matte of zacht glanzende teint.Beauty Base heeft een lichte abrikoostint en geeft de huid een frisse, fluwelen teint, matteert glimmende zones en maakt poriën minder zichtbaar. Glow Base heeft een roze parelmoertint en geeft de teint een verleidelijke glans. Beide producten zorgen ervoor dat een vloeibare of crèmefoundation vervolgens gemakkelijker is aan te brengen én langer blijft zitten.

Cover & Light

De concealer die camoufleert en accentueert.

Perfect voor: het verbloemen van donkere kringen onder de ogen en onzuiverheden, of het oplichten van de lipcontour.Cover & Light geeft de huid een jongere, gezondere en egalere uitstraling. De tinten blenden perfect met de eigen huidskleur. Met het geïntegreerde penseel bereikt u eenvoudig een mooie, gelijkmatige dekking.

Earth Glow Gel

De hydraterende gelfoundation. Voor een onweerstaanbaar stralende teint.

Perfect voor: een mooie, zomerse gloed.Deze hydraterende gelfoundation is verrijkt met hyaluronzuur, dat vocht in de huid insluit. De huid oogt egaler, steviger en strakker. De teint krijgt een onweerstaanbare, stralende gloed die wel van binnenuit lijkt te komen.

Teint Frais

De kleine teintverbeteraar. Voor een frisse, natuurlijke finish.

Perfect voor: de no make-up-look en een mooie huid.De fijne, subtiel getinte crèmeformule versmelt met de huid, en geeft deze een heldere, stralende teint met een geweldig frisse en jeugdige finish.

Teint Naturel

De foundation met anti-aging effect. Voor een frisse, vlekkeloze finish.

Perfect voor: een natuurlijke look en een rijpere, gestreste of droge huid.Teint Naturel camoufleert kleine huidimperfecties, kleurt de teint en geeft de huid zo’n mooie natuurlijke uitstraling, dat het bijna lijkt of u geen make-up draagt. De huid oogt strak en onweerstaanbaar glad.

Teint Correcteur

De camouflerende crème met extra sterke dekking.

Perfect voor: het verbergen van oneffenheden.Teint Correcteur is verrijkt met verzorgende was en droogt de huid dus niet uit, maar weet fijne rode adertjes, pigmentvlekken en roodheid wel perfect te camoufleren.

Extreme Stay Foundation

De compacte foundation met maximale dekking. Voor een egale, matte teint. 

Perfect voor: een huid die meer dekking nodig heeft.Combineert de eigenschappen van een zachte crème en een matterende poeder. De foundation glijdt dankzij de romige crèmetextuur soepel over de huid, en overtuigt met optimaal comfort, maximale dekking en een langdurig frisse tint.

Sun Care Foundation

De compacte foundation met een zomerse gloed.

Perfect voor: de huid die wel een subtiel zomers tintje kan gebruiken.Hult de huid in een fluweelzacht en vrijwel onzichtbaar laagje microfijne pigmenten, die kleine imperfecties perfect camoufleren. De compacte Sun Care Foundation voelt zeer comfortabel aan op de huid en biedt een maximale en langhoudende dekking.

Extreme Stay Powder

De ultralichte poeder met matterend effect. Voor een mooie, egale finish.

Perfect voor: een natuurlijke, stralende finish.De transparante, zijdezachte textuur vormt een ultradun laagje op de huid, zonder de poriën te verstoppen. De microfijne poederpigmenten blenden perfect met de eigen huidskleur, voor een zo natuurlijk mogelijk effect.

Silky Mineral Powder

De losse poeder om uw make-up te fixeren. Voor een matte, fluwelen finish.

Perfect om te fixeren met een poederkwast, of breng de poeder voor meer dekking met ronddraaiende bewegingen aan met behulp van een kabuki-kwast.De Silky Mineral Powder bestaat voor 100% uit natuurlijke, minerale pigmenten. Met zijn microfijne textuur en magische, lichtbrekende eigenschappen laat de poeder kleine oneffenheden en fijne lijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Voor een heldere, stralende teint zonder maskereffect.