FÖHNEN – DE BASICS

Simpele tips voor perfect geföhnd haar

Goed föhnen is een hele kunst. Maar met deze tips heeft u het zo onder de knie.

Wilt u uw haar net zo drogen als de professionals in de salon? Geen enkel probleem. Het enige wat u nodig heeft, is een goede föhn en de juiste techniek. Met een milde temperatuur, passende hittebescherming en de juiste kamrichting houdt u uw haar gelukkig en kan de schaar een flinke tijd in de la blijven liggen, zélfs bij lang haar.

1. Bereid het haar na het wassen voor op het drogen

Droog het gewassen, nog natte haar grondig met een handdoek. Knijp daarvoor eerst de punten tussen de handdoek uit. Wikkel de handdoek dan om de rest van het hoofd en kneed het haar voorzichtig droog. Wat u ook doet: nooit wrijven. Dat zorgt niet alleen voor knopen, maar ruwt de haren ook op en beschadigt de structuur van de schubben. Breng, zodra het haar bijna droog maar nog net iets vochtig is, de voedende leave-in conditioner Beauté Essence de Proteine aan. Deze voorziet het haar van intensieve verzorging en maakt het beter doorkambaar. Nu, en niet eerder, kunt u het haar borstelen. Zorg er echter wel voor dat u de juiste borstel voor uw specifieke haartype gebruikt.

Niet vergeten: een goede hittebescherming, zoals de Heat Protector Spray, die het haar effectief en actief beschermt tegen schade door de hitte van föhn, stijltang, etc. De multifunctionele 2-fase formule houdt het haar gehydrateerd door vocht in te sluiten en geeft het een schitterende glans, zonder te verzwaren.

2. De juiste föhn voor het drogen van uw haar

Een kwalitatief hoogwaardige föhn is niet alleen beter voor de gezondheid van uw haar, maar levert uiteindelijk ook een veel mooier resultaat. Kies een föhn die over meerdere snelheden en temperaturen beschikt en een koude luchtstand heeft. Extra accessoires, zoals verschillende mondstukken, zijn een plus. Föhn het haar, om het niet al te zeer te belasten, al naar gelang de lengte niet langer dan drie tot vijf minuten. Las zo nodig een korte pauze in en föhn het dan nogmaals. Begin altijd op een lage temperatuur en voer deze geleidelijk aan iets op. Hoe droger het haar, hoe beter het de hitte verdraagt. Föhn het haar tot slot nog kort op de koude stand. Dat zorgt ervoor dat het haar weer sneller afkoelt en voorkomt oververhitting en uitdrogen. Bovendien blijft het haar zo langer in model en laten weerbarstige lokken zich gemakkelijker temmen.

3. Föhnen voor krullen en meer volume

Natuurlijke krullen vallen het mooist als ze na het wassen voorzichtig worden ontward en vervolgens aan de lucht drogen of met een diffuser droog worden geföhnd. Een innovatie om krullen perfect te drogen is de Hairdryer Diffuser van La Biosthétique. De diffuser met een zilveren en titanium coating en een mild air-dry effect (alsof het aan de lucht droogt) zorgt voor een optimale verdeling van de warme föhnlucht. Het opzetstuk is geschikt voor alle gangbare föhnmodellen. Het maakt het haar eenvoudiger en flexibeler te stylen, houdt de krullen mooi compact en voorkomt dat het haar gaat pluizen of statisch wordt. De diffuser is aangenaam licht en klein van formaat, zodat hij ook prima mee op reis kann.

La Biosthétique Curl Activator bevat magnesiumzout, dat de veerkracht van het haar versterkt, en tarwepeptiden, die de krullen een mooiere vorm geven. Plaats voor een mooie volle bos krullen de diffuser op de föhn en stel de föhn op een lage snelheid in. Leg de vochtige lokken in of op de diffuser en droog het haar met warme lucht van de punten tot de lengten, terwijl u de krullen richting het hoofd duwt. Help eventueel met uw vingers mee, door afzonderlijke lokken omhoog te duwen of rond uw vingers te draaien. Buig uw hoofd voorover om ook de onderkant goed te drogen. Voor langdurig XXL-volume is het bovendien belangrijk altijd af te sluiten met een shot koude lucht en het haar vervolgens niet meer door te kammen.
Creëert u de krullen of slag zelf met behulp van een ronde borstel of krultang, breng dan altijd eerst wat Curl Protect & Style aan. Dit product beschermt het haar tegen hitte en zorgt ervoor dat de krullen langer in vorm blijven. Draai dan scheiding voor scheiding krulspelden in het haar of werk met een ronde borstel en föhn of een krultang in het juiste formaat. Zorg ervoor dat u de krullen goed droog föhnt. Laat het haar even afkoelen en breng dan de afzonderlijke lokken in model. 


Breng voor meer volume – ook bij fijn haar – voor het föhnen de Volumising Lotion met geïntegreerd verzorgend complex aan op handdoekdroog haar en werk de lotion met de vingers lichtjes door het haar. Neem dan bij voorkeur een ronde borstel, zoals de Ceramic & Ion 45 mm, rol het haar lok voor lok rond de borstel en ‘trek’ het omhoog, terwijl u het haar van onderaf en bij de aanzet föhnt. Begin onderaan de achterkant van het hoofd en werk omhoog en naar voren. Laat het haar vervolgens afkoelen. Kam het dan voorzichtig door of buig het hoofd voorover en haal uw vingers door het haar.


4. Kort haar föhnen

Wie denkt dat er bij kort haar wat föhnen betreft maar beperkte mogelijkheden zijn, heeft het mis. Want ook kortere kapsels zijn zeer flexibel en individueel te stylen. Van rock, classy chic tot romantisch, de juiste droogtechniek maakt echt het verschil. Houd er wel rekening mee dat kort haar veel sneller droogt dan lang haar. De föhntijd is dan ook korter en dus bent u snel het kritieke punt voorbij waarop een goede styling mogelijk is. Voor een vlotte out-of-bed-look: breng wat Texturizer aan op het haar, föhn het in alle richtingen en breng het tot slot met de vingers in model. Voor klassiekere looks: spray voorafgaand aan het föhnen Pilviplax P in het haar. Deze verstevigende lotion is creatief inzetbaar en biedt een flexibele maar stevige fixatie. Föhn vervolgens met een kleine borstel, zoals de Styling Brush met een mix van everzwijn- en nylonhaar, de afzonderlijke lokken in de gewenste richting van de aanzet tot de punten. Let op dat u niet een al te sterke stand gebruikt en concentreer de lucht liefst met een mondstuk.


5. Als u uw haar snel wilt föhnen

Het kan natuurlijk geen kwaad ook een snellere föhntechniek achter de hand te hebben, voor ochtenden dat de tijd in de badkamer beperkt is. Knijp het haar na het wassen tussen een handdoek meerdere malen goed uit en kneed het met de handdoek voorzichtig door. Föhn het ongekamde haar dan kort op een lage temperatuur. Breng vervolgens Transformer aan op uw haar en kam het voorzichtig maar grondig door. Deze stylingcrème geeft het haar een zeer natuurlijke vorm, of het nu krullend of steil is, en kalmeert en verzacht bovendien de haarstructuur. Föhn het haar nu vanaf de aanzet droog, terwijl u het ondertussen met een borstel of uw vingers in model brengt. Gebruik tot slot kort de koude stand en breng de laatste finishing touches aan. Rond af met wat van de aerosol haarlak Formule Laque Fine, om het haar volume en glans te geven en uw nonchalante look te fixeren. Extra tip: zorg dat u voor een nieuwe look die u nog niet eerder heeft gecreëerd voldoende tijd inplant. En oefen de look eventueel eerst al eens in alle rust, zodat u weet hoe u het haar het beste in model kunt brengen. Dat voorkomt veel frustratie en stress, en op het moment suprême creëert u het kapsel in een handomdraai.


De stylingproducten voor het föhnen van uw haar in één oogopslag:

1. Essence de Protéine

Artikelnr. 120797

Snel Overzicht

2-Fasen-proteïnespray maakt indruk met dubbele kracht: herstructurering en glans. Intensief, efficiënt en onmiddellijk.

200ML

Levertijd 1-3 werkdagen

€ 26,00
Basisprijs per 100 ML: € 13,00 Incl. 21% BTW, excl. Leveringkosten

Levertijd 1-3 werkdagen

  • of

Ga voor een deskundig en persoonlijk advies naar uw La Biosthétique-salon.

Delen op

x