Het merk

La Biosthétique Paris staat voor zeer effectieve cosmeticaproducten. Wij hechten veel belang aan het gebruik van natuurlijke grondstoffen en garanderen een maximale verdraagzaamheid van de producten. Het onderzoek en de ontwikkeling van de producten vindt in ons eigen bedrijf plaats, waardoor we kunnen garanderen dat onze producten steeds voldoen aan de nieuwste cosmetische en dermatologische stand. Ook onze La Biosthétique-kappers werken mee aan de ontwikkeling van de producten. Samen met de speciale dienstverleningen  die u in de salons kunt beleven, zorgen onze producten voor een bijzonder gevoel van welzijn en ontspanning.

De salons

In de La Biosthétique-salons wereldwijd garanderen we onze klanten een voortreffelijk advies en dito behandeling. De La Biosthétique-kapper is de uitgesproken expert op het gebied van haar- en huidverzorging op het allerhoogste niveau. Wij doen daar ons uiterste best voor. Ons opleidings- en bijscholingsconcept mag gerust uniek worden genoemd in de branche. In onze eigen opleidingscentra in Pforzheim, Parijs, Verona, Madrid, Wenen, München, Hamburg en Berlijn bieden wij de La Biosthétique-kappers de noodzakelijke knowhow; van juniorcursus tot salonmanagement – inclusief einddiploma. Onze kappers leveren elke dag het bewijs van hun creativiteit – bij hun klanten in de salon; tijdens wedstrijden en samen met het artistieke team van La Biosthétique, wanneer ze de nieuwe, in de branche erg gewaardeerde collecties ontwikkelen. Maar niet alleen onze kappers maken een verblijf in een La Biosthétique-salon tot een belevenis; ook de design geïnspireerde optiek en het interieur. Wij bieden u luxe en lifestyle. Bekijk onze flagshipsalons in München, Hamburg, Madrid of Wenen.

De producten

La Biosthétique Paris biedt een omvangrijk gamma producten voor haar en huid: van haar- en hoofdhuidverzorging tot styling en kleuringen; van gezichts- en lichaamsverzorging tot make-up. In al onze producten zijn de beste ingrediënten perfect op elkaar afgestemd. Ze werken zeer specifiek, zodat de La Biosthétique-kapper oplossingen kan bieden voor individuele problemen en behoeften. Met behulp van speciale tests bepaalt hij de aard van de hoofdhuid, het haar of de huid en zoekt vervolgens het individueel passende product uit. Alle producten worden ontwikkeld in de modernste laboratoria, zonder dierproeven en volgens de nieuwste stand van de wetenschap. Alle producten zijn dermatologisch getest en zijn zodoende uiterst goed verdraagzaam.

De oprichter

De Franse biochemicus Marcel Contier heeft het merk La Biosthétique in de jaren 50 opgericht. In zijn laboratorium in Parijs ontwikkelde hij destijds reeds producten op zuiver natuurlijke basis. Maar Contier was niet alleen natuurwetenschapper, hij had vooral een visie. Volgens Contier mag een klant die naar de kapper gaat meer dan een knipbeurt verwachten, namelijk een volledige schoonheidsbehandeling. Contier zag de kapper als beautyexpert en bedacht het nog steeds bestaande 'Total Beauty'-concept.

Het bedrijf

La Biosthétique is sinds de oprichting een familiebedrijf. Het wordt geleid door eigenaar Siegfried Weiser en staat voor waarden zoals langetermijndenken, duurzaamheid en verantwoordelijkheid ten opzichte van klanten en werknemers. Net als destijds bij Contier staan vandaag de dag ook bij Weiser en zijn twee zonen Jean-Marc en Felix de mens en een verstandige omgang met de hulpbronnen centraal. Ook zet La Biosthétique zich in voor talrijke sociale projecten. We letten bij de productie streng op het ontzien van het milieu en maken uitsluitend gebruik van natuurstroom. Daarnaast zijn al onze verzendingen CO2-neutraal dankzij DHL GoGreen.
Sinds 2006 zetelt ons internationale hoofdkantoor in Parijs – net naast de Arc de Triomphe. De Franse hoofdstad is ‘the place to be’ voor de mode, de tijdsgeest en het creatieve. Een tweede hoofdzetel bevindt zich in Pforzheim, waar 250 mensen werkzaam zijn. Op deze locatie wordt aan de hand van de laatste wetenschappelijke kennis onderzoek gedaan en geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaard. Het merk La Biosthétique heeft zijn eigen dochteronderneming en internationale distributeurs in Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Groot-Brittannië en Frankrijk, maar ook in Azië, Oost-Europa, Rusland en Canada. Wereldwijd biedt het bedrijf werk aan zo'n 500 mensen.